Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

O εορτασμός της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στον αρχαιολογικό χώρο του Ωδείου Νικόπολης




Eκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία πραγματοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η πρόσβαση για το κοινό θα είναι με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας φιλοξενεί σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας τη μουσικοθεατρική παράσταση ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ωδείου Νικόπολης, την Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00.

Την παράσταση θα παρουσιάσει το Σωματείο οι Φίλοι του Χορού και του Θεάτρου ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, που ιδρύθηκε στη Λευκάδα το 1996 αποβλέποντας στην ανάδειξη των τεχνών, του χορού και του θεάτρου.

Ο «Ματωμένος Γάμος» συμπληρώνει την τριλογία-αφιέρωμα αλλά και επιρροή του Λόρκα στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία (τα άλλα δύο έργα είναι η «Γέρμα» και το «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»). Εμπνευσμένος από ένα αληθινό γεγονός στην Ανδαλουσιανή πόλη Nijar το 1933, δημιουργεί μια ιστορία καταπιεσμένων συναισθημάτων, τα οποία αναβλύζοντας από την αιώνια πηγή της αγάπης παρασέρνουν στο ξέσπασμά τους όλες τις ψυχές.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Είσοδος άνω των 14 ετών.

Για όσους θέλουν να απολαύσουν την Αυγουστιάτικη Πανσέλληνο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας την ημέρα του εορτασμού, 12 Αυγούστου θα κρατήσει ανοιχτούς για το κοινό τους αρχαιολογικούς χώρους Νεκρομαντείου Αχέροντα και Κάστρου Πάργας από τις 20:00 έως τις 24:00 με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Πληροφορίες: 26820 89890, 26820 89892

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου