Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ART16 :«Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals IV»




Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών πραγματοποιείται από την 1η Οκρωβρίου στο ART16. Η έκθεση πραγματοποιείται  στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχαίμεργια τέταρτη χρονιά  καλλιτέχνες ευαισθητοποιημένοι από τις απαιτήσεις της φροντίδας ατόμων με άνοια, ενώνουν τις δυνάμεις τους  και συμβάλλουν έμπρακτα, με το δικό τους μοναδικό τρόπο στον αγώνα στήριξης των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους, θέτοντας την Τέχνη στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας με προβλήματα μνήμης, προσφέροντας αφιλοκερδώς τα έργα τους.  


Όλα τα έργα θα κληρωθούν με λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.
Η διάθεση λαχνών θα γίνεται στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, στο χώρο της έκθεσης, καθώς και on line (www.alzheimerathens.gr/laxnoi/).

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/10/22 στις 19:00, στον εκθεσιακό χώρο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ομιλίες.

 Κυριακή 2/10 και ώρα 11:00
«Η άνοια στην Ελλάδα σήμερα» Ομιλήτρια: Δρ. Παρασκευή Σακκα, Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια.
 Σάββατο 8/10 και ώρα 11:00
«Πρακτικά θέματα φροντίδας και συμπεριφοράς σε άτομα με άνοια» Ομιλητής: Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος - Δρ. Γεροντολογίας, Διευθύνων Σύμβουλος των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» και του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Άκτιος Αποκατάσταση».
«Η τεχνολογία στην υπηρεσία των φροντιστών: Δωρεάν εφαρμογές για να φροντίζουμε τους ανθρώπους μας καλύτερα» Ομιλητής: Βασίλης Γιαννακόπουλος, SciFY - Marketing and Social Impact Manager.
 Κυριακή 9/10 και ώρα 12.00
«Το καταφύγιο της μνήμης – Η δύναμη της λήθης», εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά

Εμψυχωτές εργαστηρίου: Γιώτα Βόνη, Εκπαιδευτικός – Εικονογράφος, ΜEd με ειδίκευση στα artists’ books και στη θεραπεία μέσω τέχνης με έμφαση στα εικαστικά & Ηλιάνα Σκουλάξινου, Ζωγράφος – Εικαστικός.
*Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών
 Σάββατο 15/10 και ώρα 11.00
«Το Ανοιχτό Εργαστήριο του ΕΚΠΑ και της Συμμαχίας CIVIS ως πλαίσιο για τη δημιουργία πολιτιστικών δράσεων για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους» Ομιλήτρια: Μάρλεν Μούλιου, Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας & Συντονίστρια του CIVIS Open Lab, ΕΚΠΑ 

«Παρουσίαση του Οδηγού για Μουσεία και Χώρους Πολιτισμού φιλικούς προς την Άνοια» Ομιλήτριες:
Σοφία Ε. Πελοποννησίου, Μουσειολόγος, Επιμελήτρια της Οικίας Κατακουζηνού και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κατακουζηνού & Μαρία Οικονομοπούλου, Ιστορικός – Μουσειολόγος.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών 


Έως και 16 Οκτωβρίου

ART16, Αρτεμισίου 16, Κεραμεικός
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά 17:00 – 22:00 Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-7013271 ή στην ιστοσελίδα www.alzheimerathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου