Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ξενάγηση στην έκθεση Λίθινες Διαδρομές - Ιστορίες από Πέτρα


 

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί α ξενάγηση στο Επιγραφικό Μουσείο στην περιοδική έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα» από την αρχαιολόγο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας κ. Αναστασία Λουδάρου . Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας και του Επιγραφικού Μουσείου.

Στην έκθεση, που φιλοξενείται στα δύο μουσεία, προβάλλονται αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια της παρουσίας των Εβραίων της Ελλάδας, μιας από τις αρχαιότερες θρησκευτικές και πολιτισμικές κοινότητες της Ευρώπης, ενώ αναδύεται και το πολυπολιτισμικό παρελθόν της χώρας. Τα εκθέματα που χρονολογούνται από τα τέλη του 4ου π.κ.ε./π.Χ. έως τον 17ο αιώνα κυρίως, προέρχονται από τις μόνιμες συλλογές των δύο μουσείων, από τα αρχαιολογικά μουσεία της Αττικής και της περιφέρειας (Αρχαιολογικά Μουσεία Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης, ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής, Καβάλας – Θάσου, Κυκλάδων, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πόλης των Αθηνών, Χανίων) και από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Η ξενάγηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής του Επιγραφικού Μουσείου στο Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 8232950 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 – 14:00). Απαραίτητη η αγορά εισιτηρίου (4 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου