Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Άρωμα Βικτωριανής Εποχής στον Κεραμεικό: Ο Φιάκας του Δημοσθένη Μισιτζή

 


Η παρέα των  ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΩΝ μετακομίζει στον Κεραμεικό και παρουσιάζουν ένα «θέατρο στο τραπέζι», ένα θεατρικό αναλόγιο…δηλαδή λίγο πριν σηκωθεί από το τραπέζι… ένα théâtre à table από την καρδιά του Παρισιού απ’ ευθείας στην καρδιά του Κεραμεικού! 

Το θέατρο στο τραπέζι είναι μια μορφή δραματοποιημένης ανάγνωσης, λίγο πριν το θεατρικό έργο ανέβει στη σκηνή, με όλα τα στοιχεία που θα συνθέσουν το ανέβασμα του έργου. Η κωμωδία “Ο Φιάκας” του Δημοσθένη Μισιτζή  με ιδιαίτερη γλώσσα θα μας ταξιδεύει σε μιαν αλλοτινή εποχή, στην Κωνσταντινούπολη του 1830, όπου έως τις αρχές του 20ου αιώνα! 

Η γλώσσα είναι πλούσια σε ιδιωματισμούς και δάνεια από τούρκικες και ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο χειρισμός του Μισιτζή στο θέμα του λόγου είναι πρόκληση και για τον ηθοποιό και για τον θεατή. Είναι η ιστορία μας, η κληρονομιά μας, την οποία τιμούμε και μάλιστα σε μια εποχή που διαφαίνεται έντονα η ανάγκη της επαναφοράς στις ρίζες μας, ίσως με μια γλυκιά νοσταλγία, αλλά και σαν σε μια επανεκκίνηση με μια ιδιαίτερη προσέγγιση σε εναλλακτικούς χώρους.


 Κυριακή 11 και Κυριακή 18 Ιουνίου στις 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου