Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Φωτογραφίες υψηλής Αισθητικής από 450 καλλιτέχνες 100 χωρών στο Chania International Photo

 


Στην πανέμμορφη και ιστορική πόλη των Χανίων θα διεξαχθεί για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival, το οποίο συνδιοργανώνεται από τη Blank Wall Gallery, και το Δήμο Χανίων. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως και τις 26 Ιουλίου στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων



Το Φεστιβάλ έχει πλέον καθιερωθεί και θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχόμενη χρονιά. Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση φωτογράφων σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνει ότι το Φεστιβάλ αυτό έχει πλέον γίνει θεσμός και αποτελεί πόλο έλξης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 


 

Έργα περίπου 450 καλλιτεχνών θα παρουσιαστούν παρόλο που οι υποβολές των καλλιτεχνών αυξήθηκαν.  Εξαιτίας περιορισμού  του χώρου έγινε μία πολύ αυστηρή επιλογή και  αποκλείσττηκαν πολλοί καλλιτέχνες με αξιόλογη δουλειά. Και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ. 



Οι καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και έχουν εκθέσει δουλειά τους προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα νησιά Μπαρμπάντος, το Καζακστάν, η Παλαιστίνη, οι Βερμούδες και άλλες.


Επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες και δράσεις καθώς και ο καθιερωμένος πια 7ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος της πόλης των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που συμμετέχουν. Μία επιτροπή θα κρίνει τις φωτογραφίες και οι καλύτερες δουλειές θα βραβευθούν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου