Μια σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία και το συνταγματικό κράτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 19:00 στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου). Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση δύο σημαντικών βιβλίων που φωτίζουν πτυχές της πολιτικής και θεσμικής συγκρότησης του ελληνικού κράτους.
Η συμβολή του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου και των αρχιτεκτόνων του πολιτεύματος στην ελληνική συνταγματική ιστορία
Το βιβλίο «Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, ο εμπνευστής του συνταγματικού κράτους» (Εκδόσεις Πατάκη) της νομικού και ιστορικού Λύντιας Τρίχα και το έργο «Οι αρχιτέκτονες του πολιτεύματος» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) του ομότιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκου Κ. Αλιβιζάτου θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης, με στόχο να αναδείξουν τις προσωπικότητες και τις ιδέες που διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο της σύγχρονης Ελλάδας.
Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι συγγραφείς Λύντια Τρίχα και Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, καθώς και οι φιλόλογοι και ιστορικοί Νικόλαος Μπουμπάρης και Αγγελική Ντεβέ. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Λαμπρινή Καρακούρτη Ορφανοπούλου, ιστορικός τέχνης και διευθύντρια του Παραρτήματος Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου, Σιδηράς Μεραρχίας 23, Ναύπλιο (Τ.Κ. 21100). Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27520 21915.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου