Τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα Μουσεία γιορτάζουν και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων. Η φετινή θεματική του ICOM, «Τα Μουσεία ενώνουν τον κόσμο», αναδεικνύει τον ρόλο των μουσείων ως χώρων κατανόησης, διαλόγου και σεβασμού της διαφορετικότητας.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μνήμη Στο πλαίσιο του εορτασμού θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαίων περιπέτειες. Η περιπέτεια της Μνήμης». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ωφελούμενους του Συλλόγου ΕΕΝΑΛ – Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer Νομού Λάρισας – καθώς και σε εθελοντές, προσφέροντας μια βιωματική προσέγγιση στη μνήμη μέσα από την αρχαιολογία και την πολιτιστική κληρονομιά.
Ξεναγήσεις για το κοινό
Για το ευρύ κοινό έχουν προγραμματιστεί τρεις θεματικές ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Υπηρεσίας: 11:00 το πρωί 12:30 το μεσημέρι 18:30 το απόγευμα Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις συλλογές και τις ιστορίες του Διαχρονικού Μουσείου μέσα από μια περιήγηση που αναδεικνύει τη διαχρονική σχέση της Λάρισας με τον πολιτισμό.
Βραδινή συναυλία στο Διαχρονικό Μουσείο
Στις 20:00, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα των P. Mascagni, G. Fauré, F. Doppler, I. Clark και M. Berthomieu. Συμμετέχουν καθηγητές και σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, προσφέροντας μια μουσική εμπειρία υψηλού επιπέδου.
Ελεύθερη είσοδος για όλους
Λόγω της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η είσοδος στο Διαχρονικό Μουσείο, στους αρχαιολογικούς χώρους και στα δημόσια μουσεία της χώρας θα είναι ελεύθερη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Πληροφορίες Τηλ. 2413508242 Ώρες επικοινωνίας: 08:00 – 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου