Μια σειρά θεματικών ξεναγήσεων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, με επίκεντρο την αναδρομική έκθεση του Νικόλα Κληρονόμου. Η περιήγηση στις 30 Μαϊου αποκαλύπτει τέσσερις δεκαετίες αδιάλειπτης καλλιτεχνικής πορείας και φωτίζει τη διττή ταυτότητα του δημιουργού ως ζωγράφου και σκηνογράφου.
Η αναδρομή σε σαράντα χρόνια τέχνης
Η ξενάγηση ξετυλίγει το σύνολο της καλλιτεχνικής διαδρομής του Κληρονόμου, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο ο δημιουργός «σκηνοθετεί» τον καμβά του. Οι εικόνες της πόλης, οι μορφές των ανθρώπων και οι καθημερινές στιγμές μεταμορφώνονται σε ποιητικές αφηγήσεις, που το πραγματικό συναντά το ονειρικό. Η έκθεση παρουσιάζει έργα που αποτυπώνουν τις εναλλαγές των εποχών μέσα από τολμηρές χρωματικές επιλογές και ιδιαίτερα υλικά που προσδίδουν κίνηση, ένταση και θεατρικότητα.
Η εμπειρία της ξενάγησης
Καθώς οι επισκέπτες περιηγούνται στα έργα, έρχονται σε επαφή με τις αθέατες πτυχές του χρόνου και της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ξενάγηση αναδεικνύει τη μνημειακότητα που ο Κληρονόμος προσδίδει στις πιο μικρές, φευγαλέες στιγμές, μετατρέποντάς τες σε εικόνες με συναισθηματικό βάθος και εικαστική δύναμη. Πρόκειται για μια εμπειρία που αγγίζει τη μνήμη και το συναίσθημα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ματιά στο έργο ενός από τους πιο πολυσχιδείς δημιουργούς της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.
Πληροφορίες συμμετοχής
Οι κρατήσεις ανοίγουν μία εβδομάδα πριν από κάθε δράση, στις 12:00 το μεσημέρι, μέσω της πλατφόρμας του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου