Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

Καλοκαιρινές Νύχτες Σινεμά στο Πάρκο Ελευθερίας: Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων επιστρέφει




Η Αθήνα ξαναβρίσκει τη θερινή της μαγεία μέσα στο πράσινο του Πάρκου Ελευθερίας, που η μεγάλη οθόνη φωτίζει τέσσερις νύχτες αφιερωμένες στον ελληνικό κινηματογράφο. Από τις 25 Μαΐου, το πάρκο μεταμορφώνεται σε μια υπαίθρια αίθουσα προβολών, προσκαλώντας το κοινό να απολαύσει αγαπημένες ιστορίες κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό, με τις προβολές να αρχίζουν καθημερινά στις 21:00.


 Η εμπειρία του θερινού σινεμά στο κέντρο της πόλης

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων επαναφέρει την αίσθηση της συλλογικής θέασης, εκεί που το γρασίδι γίνεται κάθισμα και η πόλη αφήνει για λίγο τον θόρυβό της. Οι ταινίες που επιλέχθηκαν φωτίζουν πτυχές της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν μέσα από ιστορίες που μιλούν για ελευθερία, ενηλικίωση και κοινότητα.


Τη Δευτέρα 25 Μαΐου, η αυλαία ανοίγει με την ταινία Οι Άγριες Μέρες μας (2025) του Βασίλη Κεκάτου. Ένα road movie ενηλικίωσης που ακολουθεί μια παρέα νέων στην αναζήτηση της ελευθερίας, της σύνδεσης και της αίσθησης του ανήκειν. Η ταινία σκιαγραφεί με ευαισθησία τις προκλήσεις μιας γενιάς που παλεύει με τη φτώχεια, την εσωτερική ωρίμανση και τη μικρή επανάσταση που γεννά η συλλογικότητα.


Ένα κινηματογραφικό ταξίδι κάτω από τα αστέρια

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων προσφέρει μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους: να καθίσουν στο γρασίδι, να αφήσουν την πόλη πίσω τους και να θυμηθούν γιατί το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι άρρηκτα δεμένο με την εμπειρία μιας καλής ταινίας κάτω από τον νυχτερινό ουρανό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου