Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων απόψε στο Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής-Σεπτέμβριος στην Ρόδο 2015


Το Φεστιβάλ «Ημέρες Μουσικής-Σεπτέμβριος στην Ρόδο 2015», για 16η χρονιά θα πλημμυρίσει με νότες και ήχους κλασικής μουσικής το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου .
Σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, θεσμός που βασίστηκε σε μια ιδέα της γνωστής φιλόμουσης Λένι Κονιαλίδη, απλώνει γέφυρες συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς παρουσιάζοντας έργα Beethoven, Mozart, Mendellsohn, με σολίστ την Ελλη Παπαγρηγορίου,  στο βιολί  και τον Μιχάλη Ίσκας στην βιόλα , υπό την παγκέτα του Cem Mansur.
Την προσεχή Παρασκευή  4 Σεπτεμβρίου ο ταλαντούχος πιανίστας Πάρις Τσενίκογλου,  ο οποίος μαγεύει με το ταλέντο του το κοινό της Αυστρίας, ενώ έχει κερδίσει τα θετικά σχόλια  του γερμανικού τύπου. Στην ξεχωριστή βραδιά θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα όπου κορυφαίες συνθέσεις του 19ου αιώνα συνυπάρχουν με σύγχρονες εκπλήξεις –όπως η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση έργου του σημαντικού ομογενή συνθέτη John Psathas.

Το Φεστιβάλ ρίχνει την αυλαία του, Την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη, με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, με την Σοφία Μανουσάκη σε ένα μουσικό πρόγραμμα, επιμελημένο  από τον συνθέτη.
 


Ώρα: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου