Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ευ-γενιά, παράσταση επιστημονικής φαντασίας για το χθες και το σήμερα

Επιφυλακτικοί, απροετοίμαστοι για την περιπέτεια της ζωής, οι νέοι εξαιτίας της τεχνολογίας δεν γνωρίζουν την ουσιαστική έννοια της επικοινωνίας και οδηγούν στην αποξένωση... Διάγουν έναν διαδικτυακό βίο ή καλύτερα μια εικονική και πολλές φορές διαστρεβλωμένη αντίληψη της ζωής. 

Το έργο επιστημονικής φαντασίας  «Ευ-γενιά», της Άννας-Σεβαστής Τζίμα παρουσιάζεται από αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου σε σκηνοθεσία της ίδιας για πρώτη φορά επί σκηνής στο Θέατρο "Μορφές Έκφρασεις" και μας μεταφέρει σ' έναν δυστοπικό κόσμο όπου δύο νέοι θα παλέψουν για να ανακαλύψουν ξανά την ανθρώπινη τους πλευρά και την αγάπη. Μια ιστορία βασισμένη στην Ελληνική παραλογή "Της Λυγερής και του Χάρου" πλέκει το χτές με το σήμερα και το μέλλον.

Το έργο μας ταξιδεύει σε έναν νέο «τέλειο» κόσμο που θέλει να δημιουργήσει τον ιδανικό άνθρωπο αναλαμβάνοντας τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του. Η ιστορία μας αρχίζει την ημέρα 6480, την ημέρα που όλα τα παιδιά της Ευ-γενιάς γίνονται 18 χρονών, ημέρα γενεθλίων αλλά και μετάβασης στην ενήλικη ζωή. Εκείνη την ημέρα η Ευγενούλα και ο Κωνσταντής θα γνωριστούν για πρώτη φορά. Με την βοήθεια ενός εισβολέας από τον "απαγορευμένο -έξω- κόσμο" τον Χ, θα αφυπνιστούν και θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν στο σύστημα.

Η συγγραφέας και σκηνοθέτης επισημαίνει:
"Η παράσταση αυτή είναι ένα ταξίδι από το χτες στο σήμερα και από το σήμερα στο μέλλον. Μια παραλογή, θα συνδέσει τον άνθρωπο μέσα στον χρόνο, όπου όλα αλλάζουν αλλά και που όλα μένουν ίδια. Οι ίδιες αστοχίες, αλλά και η ίδια δίψα για ζωή γράφουν την ιστορία μας και μας μετακινούν από το λογικό στο παράλογο… και καμιά φορά το παράλογο γίνεται η επικρατούσα λογική… όπως σ’ έναν πόλεμο, πόλεμο με βόμβες ή με ιδέες… ποιο είναι το βέλτιστο για τον άνθρωπο; Από ποια σκοπιά θα πρέπει να αναζητούμε την ευτυχία; Η λαϊκή σοφία πολλές φορές μιλάει μέσα από το παραμύθι και άλλες φορές απλά μας ζωγραφίζει με λέξεις το μέλλον…"

 Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Θωμά Κινδύνη και η διδασκαλία ρόλων του Ανδροκλή Δεληολάνη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Παναγιώτης Μπερλής από τα Διάφανα Κρίνα

 Άλλοι συντελεστές:
Σκηνικά – κουστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Χορογραφία – Διδασκαλία Κίνησης: Ευγενία Παπαδάκη
Φώτα-Video: Παναγιώτης Λάμπης
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
 
Ερμηνεύουν:
Βλασία Βερβέρη, Έλενα Σαλένκοβα, Ανδρέας Γιαννακούλας, Γεώργιος Κοσκορέλλος, Σάββας  Πογιατζής

Η παράσταση «Ευ-γενιά» επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έναρξη παραστάσεων Παρασκεύη 20 Απριλίου στις 21:00 
12 παραστάσεις: Παρασκεύη & Σάββατο στις 21:00 

Θέατρο "Μορφές Έκφρασεις
Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα
Τηλέφωνα για κρατήσεις: 210 3464903, 210 3464002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου