Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ράφτης Κυριών, μια διαχρονική φάρσα για την απιστία


Τόμλμη και χιούμορ, ταχύς ρυθμός, ανατροπές, κοφτερές ατάκες, συνθέτουν ένα σύμπαν πικάντικο και κωμικό προσφέροντας μας άφθονο γέλιο. Πόρτες ανοίγουν και κλείνουν, άνδρες και γυναίκες πάνε και έρχονται... Η σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ» του Ζωρζ Φεντώ», η μεγάλη επιτυχία του Από Μηχανής Θεάτρου, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, "ανεβαίνει" την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού “Στη Σκιά των Βράχων” στο Θέατρο Βράχων.
 Πρόκειται για μια φάρσα, γραμμένη στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα. Μέχρι και σήμερα το επιτυχημένο έργο καυτηριάζει  συμπεριφορές και καταστάσεις που επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Η υπόθερση: Ο Ζεράρ Μουλινό, επιφανής γιατρός, είναι παντρεμένος με την Υβόν, ενώ παράλληλα διατηρεί ερωτική σχέση με τη Σουζάν, σύζυγο τουΩμπέν. Ο Ωμπέν απατά τη Σουζάν με τη Ρόζα, σύζυγο του Μπασσινέ, φίλου του
Μουλινό. Ο Μουλινό προκειμένου να μπορεί ανενόχλητος να ζήσει τον παράνομο έρωτά του, νοικιάζει από τον Μπασσινέ ένα διαμέρισμα το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ραφτάδικο κι εκεί κανονίζει να συναντήσει τη Σουζάν. Όμως μόνο την ησυχία του δεν θα βρει! Από το «αμαρτωλό» διαμέρισμα περνάνε νόμιμοι σύζυγοι και παράνομοι εραστές, μια πελάτισσα του πρώην ραφτάδικου η οποία επιμένει να της πάρει ο «ράφτης» Μουλινό μέτρα για το καινούριο της φόρεμα, η μητέρα της Υβόν, κυρία Αιγκρεβίλ, υποψιασμένη για τις πονηρές προθέσεις του γαμπρού της και φυσικά ο μπάτλερ του Μουλινό, Ετιέν, το πρόσωπο που θα ανακατώσει ακόμα περισσότερο τα νερά προκαλώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις.


ΠΑΙΖΟΥΝ:
Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Νίκη Παλληκαράκη 
Ελένη Βαΐτσου
Άννα Ελεφάντη
Παναγιώτης Γουρζουλίδης
Δημοσθένης Φίλιππας
Χρυσή Μπαχτσεβάνη
Ανδρομάχη Φουντουλίδου
Γιάννης Σαμψαλάκης

ώρα έναρξηςστις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος € 15,00
Προπώληση € 12,00
Φοιτητών / Ανέργων / ΑμΕΑ € 10,00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Οι φωτογραφίες από την παράσταση είναι του ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΣΚΑΦΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου