Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Γκαλά τιμή στον Ροσίνι από την Εθνική Λυρική Σκηνή


Ο Ροσσίνι δεν είναι μόνο η μουσική του, αλλά και η εικόνα του, ο μύθος του, η επιρροή του στον μουσικό πολιτισμό όλων των εποχών... Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Τζοακίνο Ροσσίνι που στιγμάτισε με τα έργα του στη Σκάλα του Μιλάνου και στο Παρίσι, με ένα μοναδικό Γκαλά, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Tην επέτειο  τιμούν με εκδηλώσεις πόλεις από πολλές τις χώρες.

Κοσμαγάπητες μελωδίες  από όπερες όπως Ο Τούρκος στην Ιταλία, Η Σταχτοπούτα, Η κλέφτρα κίσσα, Η κυρά της λίμνης, Η πολιορκία της Κορίνθου, Ο κόμης Ορύ, Γουλιέλμος Τέλλος, Οθέλλος, Ο κουρέας της Σεβίλλης, σε μουσική διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιταλού αρχιμουσικού Σεμπαστιάνο Ρόλλι θα ερμηνεύσουν
οι διακεκριμένοι μονωδοί Βασιλική Καραγιάννη, Τσέλια Κοστέα, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Βασίλης Καβάγιας, Διονύσης Σούρμπης, Πάολο Μπορντόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γκαλά Ροσσίνι  διοργανώνεται από κοινού με το Φεστιβάλ Όπερας Ροσσίνι, «μια πρωτοβουλία που δικαιωματικά συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων για το τρέχον έτος Ροσσίνι», όπως ο Τζανφράνκο Μαριόττι, δημιουργός και επικεφαλής του Φεστιβάλ Όπερας Ροσσίνι στο Πέζαρο, πόλη όπου γεννήθηκε ο Ροσίνι το 1792.

Η συνδιοργάνωση αυτή μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Όπερας Ροσσίνι, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Tempo Forte που οργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα με τη συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Ιταλίας.

Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει όλα τα έσοδα από το Γκαλά Ροσσίνι στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής.

Συνδιοργάνωση: Φεστιβάλ Όπερας Ροσσίνι – Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του προγράμματος Tempo Forte που οργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα με τη συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Ιταλίας.


Τιμές εισιτηρίων:20, 30, 40 ευρώ
Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ
Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ


Προπώληση:
Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Τηλ.: 213 088 5700 / Ομαδικές πωλήσεις: 2130885742
Ωράριο: καθημερινά 09.00-21.00
[Τον Αύγουστο το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής: 6-12/8 11.00-19.00, 13-19/8 κλειστά & 20-31/8 11.00-19.00]

> Καταστήματα PUBLIC

Εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου