Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Το φωτογραφικό εγχείρημα “THE STRING PROJECT” πολιτιστικής ευαισθητοποίησης στην Blank Wall GalleryΜια σειρά πορτραίτων συνδέει ανθρώπους από όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας ένα απλό σχοινί…Oι φωτογραφίες τους αποτελούν μια συνεχή γραμμή, μια "ορατή αναπαράσταση που συμβολίζει μια αόρατη σύνδεση"…

Σε φιλόξενο οικοδεσπότη μετατρέπεται η Blank Wall Gallery για ένα εγχείρημα δυο διακεκριμένων  φωτογράφων από την Αμερική  με την έκθεση με τίτλο THE STRING PROJECT. Ένα ζευγάρι η Chelsea Nix (ΗΠΑ) και η Mariano Cortez (Αργεντινή) φωτογράφοι, αναγνωρισμένο από το National Geographic, εκθέτει στην χώρα μας στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας (www.thestringproject.org).Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν λάβει βραβεία σε ποικίλους φωτογραφικούς διαγωνισμούς όπως οι: Photographer International of the Year, Chromatic Photo Award και National Geographic’s Travel Photographer of  the Year.

Το έργο έχει ψηφιστεί κορυφαίο στο ArtPrize, έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς τέχνης παγκοσμίως.

Το THESTRING PROJECT διαθέτει φωτογραφίες από την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική. Για να δημιουργήσει αυτό το σώμα φωτογραφιών, το ζευγάρι ταξίδεψε σε περισσότερες από είκοσι χώρες σε έξι μήνες με προϋπολογισμό $ 30 την ημέρα. 


Τον Οκτώβριο του 2019, η ομάδα άρχισε για την παγκόσμια περιοδεία του THE STRING PROJECT για να το προβάλει σε δημόσιες υπαίθριες εκθέσεις και ιδιωτικές γκαλερί. 

Η παγκόσμια περιοδεία θα μεταφέρει την ομάδα σε πέντε ηπείρους, καθώς θα συνεχίζει να τραβάει νέες "φωτογραφίες με σχοινί", προσκαλώντας χιλιάδες ανθρώπους να βιώσουν το έργο. Οι Cortez και Nix είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν στις κοινότητες όπου δεν έχουν φωτογραφηθεί ποτέ πριν άνθρωποι, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουν τη φωτογραφία τους και να βιώσουν την επίδραση του STRING PROJECT. 

Η έκθεση ενθαρρύνει την πολιτιστική ευαισθητοποίηση, κατανόηση και ενότητα μέσα από το κοινό νήμα της τέχνης, της συνομιλίας, της συμπάθειας και της συμπόνιας.

Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αμερική το Μάιο του 2020 για να προετοιμαστεί για την κυκλοφορία της 1ης έκδοσης του βιβλίου THE STRING PROJECT. Επίσης θα κυκλοφορήσει και ένα σύντομο ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστεί στο κοινό το φθινόπωρο του 2020. Μπορείτε να ακολουθησετε το THE STRING PROJECTσε όλο τον κόσμο μέσω του Instagram, του Facebook και του ιστολογίου "Behind The String".

Είσοδος Ελεύθερη

Ωρες: 
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη
και Παρασκευή: 16:30 - 21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου