Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

«Ο κύριος Ρεμ», όταν το θέατρο σε κάνει να ονειρεύεσαι


Η μαγεία των ονείρων, ο ήχος λευκών σεντονιών, ένα άγγιγμα στον ουρανό, η αμυδρή κίνηση των δαχτύλων στην επιθυμία, ο φόβος στο μέτωπο, το δάκρυ που κυλά αργά στο μαξιλάρι, η ελευθερία της πράξης, η τόλμη να κλείνεις τα μάτια και να μη φοβάσαι τα όνειρα, ο παράδοξος ύπνος των ανθρώπων…

Ένας άντρας γίνεται θύμα και θύτης των ονείρων του, στην παράσταση «Ο κύριος Ρεμ» που παρουσιάζεται από το ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων Με Αναπηρία).
 Ο μονόλογος του Κώστα Λάκη σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Βασίλη Οικονόμου  «ανεβαίνει» στις 15 Ιανουαρίου στο Δημ,οτικό Ωδείο Λάρισας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.
«Ο κύριος Ρεμ»… ο ήρωας γελάει με τα όνειρά του, ανταποκρίνεται, αλλάζει, τολμά, αγωνίζεται και είναι πάντα γεμάτος ελευθερία και ελπίδα.

«Αγαπώ τα όνειρα που χώνονται τη νύχτα μέσα στο κεφάλι μου. Πολλά βράδια, ξυπνάω και γράφω τα όνειρα που είδα, χωρίς να προσπαθώ να τα τακτοποιήσω σε λογικές φράσεις και εικόνες.
Το πρωί κοιτάζω τα άτακτα από τον ύπνο γράμματα, που γεμίζουν σελίδες ακουμπισμένες στο πλάι του κρεβατιού. Άλλες φορές είναι ακατανόητες λέξεις και κάποιες άλλες, όνειρα που βουτάνε τα μάτια μου μέσα τους άπληστα. Υπάρχουν όνειρα που με κυνηγούν για χρόνια και άλλα που είναι σύντομα, ψεύτικα, απρεπή, εκδικητικά, τρομακτικά ή αδιάφορα».

Αυτός είναι ο κύριος Ρεμ. Ο ύπνος. Είναι εκείνος που μας ταξιδεύει και μας συντροφεύει χωρίς να ζητά τίποτε παραπάνω από τα κλειστά μας μάτια.

Συγγραφή: Κώστας Λάκης 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου
Πρωτότυπη μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Φωτογραφίες: Γκίκας Μελαχροινός
Ερμηνεία: Βασίλης Οικονόμου
Διερμηνεία στην ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Διάρκεια: 50΄
Εισιτήρια: 10€ (Γενική είσοδος), 8€ (Άνεργοι, Φοιτητές, Συνταξιούχοι, ΑμεΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου