Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Έκθεση-γυναικεία υπόθεση στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη


Γυναικεία εικαστική «συμμαχία» από τη Μαρίνα Λανίτη και τη Νεφέλη Παραμυθιώτη έρχεται στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη.
Δυναμική των χρωμάτων τους και την πληθωρικότητα των συναισθημάτων τους αποτυπωμένη στους καμβάδες τους «αναμειγνύονται» με το γυναικείο άρωμα της Τέχνης.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, στις 7.00.
Mαρίνα Λανίτη γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής. Έχει αποφοιτήσει  από την σχόλη Βακαλό από το τμήμα γραφιστικής. Παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής στο εργαστήριο του Κώστα Ταρκάση. Στη συνέχεια πήρε μαθήματα ζωγραφικής από τους ζωγράφους Ανέστη Πρωταίο και Δημήτρη Μανίνη. Τα δύο τελευταία χρόνια φιλοτεχνεί τα έργα της στο εργαστήριο "Ζωγραφίζω" στο Ν.Ηράκλειο με δασκάλους τον Σπύρο Νάκα, Γεράσιμο Αβλάμη και την Λίνα Στεφάνου. Πινα
    
Η Νεφέλη Παραμυθιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Αρσακείου και του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρή έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για την ζωγραφική. Χάριν στην ευγενική προσφορά του ζωγράφου Βασίλη Μιχαηλίδη ήρθε σε πρώτη επαφή με την τεχνική της ελαιογραφίας. Μαθαίνοντας από τα γύρω ερεθίσματα και αξιοποιώντας την ζωγραφική ως ψυχοθεραπεία, επιθυμεί μέσω των έργων της να κατανοήσει τα δικά της συναισθήματα αλλά και να προκαλέσει νέα στους θεατές αυτών. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια συνδυάζει τις γνώσεις της στην Παιδαγωγική και την αγάπη της για τη ζωγραφική μαθαίνοντας σε παιδιά και εφήβους να εκφράζονται και να επικοινωνούν μέσω της Τέχνης.

Έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο
Στάση ΗΣΑΠ: Ν. Ηράκλειο.
Τηλ. 210 2719744
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 11:14:30 και  18:00-21:00
                                     Σάββατο και Κυριακή: 11:00-14:30
                                      Δευτέρα και Τρίτη κλειστά
                                      Είσοδος ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου