Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Observatory: Πέρα από την συμβατική αντίληψη νέα τοπία του Τάκη Ζερδεβά ... στη γκαλερί Σκουφά

Νέους ορίζοντες διανοίγει στον θεατή-παρατηρητή ο Τάκης Ζερδεβάς  με την έκθεση Observatory μέσα από συνθέσεις με φωτογραφία και βίντεο. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος είναι τόσο γνώστης  των γραφικών τεχνών όσο και της φωτογραφίας δυναμιτίζει τα αισθητήρια όργανα μέσα από τα έργα του που θα εκτίθενται στη γκαλερί Σκουφά μαζί με την εγκατάσταση του Απόστολου Ζερδεβά "Washing Machine” από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 19:30. 
Πυρήνας της έκθεσης είναι η διερεύνηση της διαδικασίας της παρατήρησης που παραπλανούν τη συμβατική αντίληψη και θέαση της πραγματικότητας. Κοινός άξονας αποτελεί το παράθυρο. Κάθε φορά αποτελεί μια διαφορετική αφετηρία. Κάθε νέο τοπίο, κάθε νέα εικόνα επιχειρεί να αποδιοργανώσει τη σκέψη των θεατών φέρνοντας τους αντιμέτωπους με το τυχαίο, το παράδοξο και το ανοίκειο.
 The Washing Machine
Η εγκατάσταση του Απόστολου Ζερδεβά πραγματεύεται την κοινοτοπία του λόγου μέσα από παραλλαγμένα πολιτικά συνθήματα και καθημερινές φράσεις.
Μια μεγάλη τηλεόραση παλαιού τύπου παρουσιάζει τον κάδο ενός πλυντηρίου που βρίσκεται σε διαδικασία πλύσης. Στον τοίχο παρατίθενται μία σειρά από μπλούζες που αναγράφουν διάφορες σκέψεις και συνθήματα.
Με διάθεση σαρκασμού απέναντι στην πραγματικότητα, ο δημιουργός ανιχνεύει στιγμές της γλώσσας που άλλες φορές λειτουργούν εφησυχαστικά και άλλες φορές ανασταλτικά.
Απομονώνοντας αυτές τις φράσεις από το αρχικό τους πλαίσιο και τοποθετώντας τες μέσα σε ένα πλυντήριο, η εγκατάσταση «ανακατεύει» αυτή τη συνθηματολογία επιχειρώντας να στρέψει την προσοχή στη σημασία των καθημερινών πράξεων.

Εγκαίνια:19.30
Διάρκεια έκθεσης:Έως 8 Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου