Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

«Δικτατορία» ένα συναρπαστικό χρονικό των πολιτικών εξελίξεων που έρχεται από... το μέλλον


Ο «κάτι περισσότερο από συγγραφέας» Πέτρος Αργυρίου είχε κατακτήσει τα πάντα: δόξα, χρήματα, ερωτικές συντρόφους, χιλιάδες θαυμαστές. Πάνω απ’ όλα, είχε κατακτήσει την απλόχερη εύνοια του επικεφαλής του ολοκληρωτικού Καθεστώτος – και τη σύζυγό του. Στην απέλπιδα προσπάθειά του να αποκρύψει τον δεσμό, το βράδυ της ολοκληρωτικής αποθέωσής του, θα ψελλίσει ένα αστείο για τη δημοκρατία που θα αποδειχτεί η μοναδική αντιστασιακή πράξη της ζωής του. Θα καταφέρει ο συγγραφέας να ξεφύγει από την οργή του Τραπεζιτάρχη, αλλά και των επαναστατικών ομάδων που αγωνίζονται για την ανατροπή του;

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Συμεωνίδης μας προσφέρει στο τελευταίο του μυθιστόρημα «Δικτατορία» ένα συναρπαστικό χρονικό των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών, οι οποίες δεν είναι τόσο μακριά όσο φαίνονται...

Οι εκδόσεις Άπαρσις και ο Γιάννης Συμεωνίδης, μετά τα δυο χρόνια κυκλοφορίας του βιβλίου "Δικτατορία" και εν όψει της δεύτερής του έκδοσης, διοργανώνουν μια παρουσίαση-συζήτηση την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19.30 στο Art Edem, Αριστοφάνους 13, Ψυρρή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αρχισυντάκτρια πολιτιστικού τμήματος Αθήνα 984 fm, Ελεονώρα Ορφανίδου, ο δημοσιογράφος, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Documento, Βαγγέλης Δεληπέτρος και ο συνθέτης, αρθρογράφος, Νότης Μαυρουδής. Την συζήτηση συντονίζει ο  δημοσιογράφος, κριτικός βιβλίου, Βασίλης Καλαμαράς.
       
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν έργα των εικαστικών Μυρτώς Αποστόλου, Εύας Συμεωνίδη και Μαρίας Αλιμπέρτη, εμπνευσμένα από τη "Δικτατορία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου