Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία



Με σύνθημα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιεί με πληθώρα εκδηλώσεων σε μνημεία δωρεάν για το κοινό. Οι  251 εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν με τη συνεργασία 11 πολιτιστικών φορέων θα υλοποιηθούν από τις 18 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. 
Στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί ένας νέος θεσμός που θα επαναληφθεί και στις επόμενες χρονιές.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Εθνικό Θέατρο, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το ΚΘΒΕ, το Μέγαρο Μουσικής, το Θέατρο Τέχνης, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, ο οργανισμό ΝΕΟΝ, τα ΔΗΠΕΘΕ και η Εθνική Λυρική Σκηνή, με μια σειρά εκδηλώσεων(20 διαφορετικά προγράμματα μουσικής, όπερας, οπερέτας, χορού και αφιερώματα) σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, που θα λάβουν χώρα σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνολικά 111 παρουσιάσεις.

Η αρχή θα γίνει με την Ανίτα Ρατσβελισβίλι, την Γεωργιανή μεσόφωνο, το προσεχές Σάββατο 18 Ιουλίου θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ στη Ρωμαϊκή Αγορά, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, με μουσικούς της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Οι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν σε ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σε κάποια μουσεία, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και με ελεύθερη είσοδο, δηλαδή oι θεατές θα καταβάλουν μόνο το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ κάποιες από αυτές θα μεταδίδονται μέσω Live streaming.

Δείτε τις δράσεις εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου