Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Μικροί ερευνητές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου  διοργανώνει το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», το οποίο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε ερευνητές και καλούνται να αναζητήσουν και να μελετήσουν τα απολιθωμένα και σύγχρονα φυτά της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Παρατηρώντας τη βλάστηση την εποχή που ζούσε το Απολιθωμένο Δάσος στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και τη σημερινή βλάστηση στον υπαίθριο βοτανικό κήπο του Μουσείου συλλέγουν πληροφορίες, τις καταγράφουν, τις επεξεργάζονται και βγάζουν τα συμπεράσματά τους για την κλιματική αλλαγή τα τελευταία 20.000.000 χρόνια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

·         Καλωσόρισμα στο Μουσείο και εισαγωγή στο πρόγραμμα

·         Συζήτηση για βασικές έννοιες όπως απολίθωμα, κλίμα, καιρός κ.ά.

·         Γνωριμία με τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου

·         Έρευνα στο βοτανικό κήπο του Μουσείου και γνωριμία με τα σύγχρονα φυτά της Λέσβου

·         Καταγραφή των παρατηρήσεων στις εκπαιδευτικές καρτέλες

·          Σύνθεση των παρατηρήσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων για την αλλαγή του κλίματος τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (ελάχιστος αριθμός παιδιών: 5). Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22530 54434.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου