Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Διαδικτυακή προβολή ξεναγήσεων



Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής κληρονομιάς παρουσιάζει διαδικτυακά μία ενότητα μαγνητοσκοπημένων διαδοχικών δράσεων με θέμα «Προσεγγίσεις στις μουσικές εκφράσεις του παρελθόντος».

Επιδίωξη είναι το μουσείο μέσω των δράσεων να μυήσει το κοινό του σε ζητήματα της μουσικής θεωρίας και πράξης μουσικών πολιτισμών που προηγούνται του ευρωπαϊκού συγκερασμένου τονικού συστήματος.

Μέρος α΄ Συνέντευξη με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Ross Daly (https://www.youtube.com/watch?v=djs-O...)

Μέρος β΄ Μουσική εκδήλωση στην Αίθουσα τοιχογραφιών του Μουσείου με τη συμμετοχή του Ross Daly, της Κέλυ Θωμά και του Bijan Chemirani. (https://www.youtube.com/watch?v=CIpUQ...)

Μέρος γ΄ Ψηφιακή ξενάγηση στα σείστρα μινωικών χρόνων που εκτίθενται στο Μουσείο, με σκοπό να αναδειχθούν πτυχές της μουσικής ταυτότητας της μινωϊκής Κρήτης (https://www.youtube.com/watch?v=5nN76...). Δείτε παρακάτω. Στόχος είναι να αναδειχθούν πτυχές της μουσικής ταυτότητας της μινωικής Κρήτη




Τα βίντεο είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΑΜΗ: https://heraklionmuseum.gr στη σελίδα του ΑΜΗ στο Facebook: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου- Heraklion Archaeological Museum στο κανάλι του ΑΜΗ στο YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCyJ7...

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα κρατικά Μουσεία θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.




Άξιο λόγου είναι ότι και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων θα προβάλει μαγνητοσκοπημένη παράσταση διάρκειας 10΄με παιδιά του 7ου Γυμνασίου Χανίων που δραματοποιούν στην ορχήστρα του θεάτρου της αρχαίας Άπτερας στο

https://www.facebook.com/archaeologicalmuseumofchania/

 

και στο https://www.chaniamuseum.culture.gr

Ακόμη, θα προβάλει online παρουσίαση με τίτλο «Ο σεισμός του 365 μ.Χ.» στο www.culture.gov.gr,

https://www.facebook.com/archaeologicalmuseumofchania/

καθώς και στην πλατφόρμα vimeo της Εφορείας. Η παρουσίαση προβάλλεται σε χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κισάμου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου στις 26 και 27/9 θα προβάλει μαγνητοσκοπημένες οnline ξεναγήσεις στην Ιερά Μονή Αρκαδίου (διάρκειας 1h 40΄) και στην Ιερά Μονή Πρέβελη (40΄)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου