Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Γυναίκες και Κορίτσια στην Επιστήμη


Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή την 11η Φεβρουαρίου, Διεθνή Ημέρα για τη Συμμετοχή των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες και Κορίτσια στην Επιστήμη».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά (https://youtu.be/Shc4Iy20EWE)
την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 18.00.


To πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.
- Χαιρετισμός από τη Μαίρη Λεοντσίνη, αναπληρώτρια καθηγήτρια, του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, και Πρόεδρο της ΕΙΦ του Ε.Κ.Π.Α.
- Επίδοση τιμητικών διακρίσεων στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες στο διαγωνισμό για το λογότυπο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ε.Κ.Π.Α., στον οποίο διακρίθηκε η κυρία Γεωργία-Λαμπρινή Μαρδίκη, φοιτήτρια του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ε.Κ.Π.Α.


Ομιλίες από:
¨ την Άννα Χρονάκη, καθηγήτρια Μαθηματικής Εκπαίδευσης και Aνοιχτών Τεχνολογιών Μάθησης, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο: «Αφαιρώντας το “θηλυκό” στην καρδιά των επιστημών: φεμινιστικές επιστημολογίες και μαθηματική σκέψη στην εκπαίδευση».
¨ την Prof. Dr. Maria Rentetzi, Faculty of Humanities, Social Sciences, and
Theology, κάτοχο της έδρας Chair of Science, Technology and Gender Studies,
Friedrich-Alexander Universität, Erlangen-Nürnberg, με τίτλο: «Μαθαίνοντας από
το παρελθόν, παλεύοντας για το παρόν: το φύλο στην επιστήμη και τεχνολογία».
¨ τους Βαγγέλη Καραμανωλάκη, αναπλ. καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας,
του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, και Πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου του Ε.Κ.Π.Α., και Χάιδω Μπάρκουλα, ΕΔΙΠ, Υπεύθυνη Αρχειακών Συλλογών Ιστορικού Αρχείου Ε.Κ.Π.Α., με τίτλο: «Η Αλεξάνδρα Παναγιωτάτου (1878 - 1954)
και η μοναχική διαδρομή της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών».


Την εκδήλωση συντονίζει η Χριστίνα Δάλλα, αναπλ. καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής και αναπληρώτρια Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Ε.Κ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου