Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Δυο θεσσαλονικείς εκθέτουν στην Art Appel Gallery

 
Διατομική έκθεση ζωγραφικής δύο νέων καλλιτεχνών από την Θεσσαλονίκη, της Πηνελόπης Ακριτίδου και του Ion Rudolf εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην Art Appel Gallery.  Έργα με λάδια σε καμβά από την Πηνελόπη Ακριτίδου σε έντονους χρωματισμούς «συνομιλούν» με έργα παστέλ σε χαρτί σε ασπρόμαυρους τόνους από τον Ion Rudolf. 


Με έμφαση το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο η
 Πηνελόπη Ακριτίδου  δημιουργεί σε κάθε έργο της ένα διαφορετικό περιβάλλον με ανάλογες συνθήκες, σχολιάζοντας την αλληλεπίδραση του με την κοινωνία.
Τα έργα της απεικονίζουν τον
 οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων. Το εκάστοτε περιβάλλον που δημιουργείται σε κάθε έργο προέρχεται από εικόνες που παρουσιάζουν ιούς, είτε είναι μάζα συσσωρευμένη που περικλείει κύτταρα, είτε είναι περιεχόμενο από μη ανθρώπινο οργανισμό, που οδηγεί σε θανάτωση κυττάρων.
Χρησιμοποιώντας αλλεπάλληλες χρωματικές στρώσεις και έντονα χρώματα επιδιώκει
 να τονίσει την συνεχή και έντονη επίδραση του ανθρώπου πάνω στο σύγχρονο περιβάλλον.

Σε ανίχνευση ενός ξεχασμένου κόσμου του ανεξήγητου, ο Ion Rudolf στα έργα του προσπαθεί να εξερευνήσει τον του ανεξιχνίαστου μεταφυσικού, της μυστικιστικής παράδοσης. Σκοπός του είναι να θυμίσει στον θεατή τον αθέατο κόσμο των πνευμάτων και της μαγείας της φύσης εισάγοντάς τον σε μια μυσταγωγική διαδικασία μύησης στον ιδιαίτερο σεβασμό προς το σύμπαν. Ο καλλιτέχνης σρησιμοποιεί έντομα τα οποία μετουσιώνονται με ιερά σχήματα και μαγικά σύμβολα σε πνεύματα.
Απεικονίζονται υπερμεγέθη, απόκοσμα και απειλητικά, διεκδικώντας τον σεβασμό στην ύπαρξή
 τους. Η σχεδιαστική σημειολογία και αισθητική είναι άμεση αναφορά σε σελίδες μαγικού βιβλίου που ο θεατής ξεφυλλίζει στον δικό του χρόνο, συμμετέχοντας στην αβίαστη τελετουργία της μεταμόρφωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου