Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η εικαστικός Μαρία Παπαδημητρίου φτιάχνει μαζί σας ρούχα και αξεσουάρ στο ύφος του οίκου Φirma Gypsy Globales

Παράδοξη σύμπραξη ενός φανταστικού σύμπαντος με μία ιστορική παράδοση νομαδισμού, παιχνίδι της μόδας και της τέχνης, παράδοση και έμπνευση ...Η εικαστικός Μαρία Παπαδημητρίου, μέσα από τη συμμετοχή της στην έκθεση "DESTEFASHIONCOLLECTION: 1 to 8" με το έργο “Φirma Gypsy Globales” δημιουργεί μία ιστορία γύρω από τη μόδα των Τσιγγάνων με αντικείμενα και ρούχα από τους καταυλισμούς Ρομά. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από τη ζωή και τα έθιμα των Ρομά μέσα από το πρίσμα του ενδυματολογικού τους κώδικα και των συμβολισμών που έχει στην κοινωνία των Ρομά η ενδυματολογική τους συμπεριφορά.
Με αφορμή το έργο αυτό, σήμερα Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, η καλλιτεχνική εκδήλωση-workshop “Φirma Gypsy Globales - D(o) I(t) Y(ourself)" με συμμετοχή του κοινού (6μ.μ.).
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 18:00 με την παρουσίαση της έκδοσης ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Φirma Gypsy Globales που συμπληρώνει το έργο της καλλιτέχνιδας στην έκθεση DESTEFASHIONCOLLECTON: 1 to 8. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ιωάννα Λαλιώτου, Ιστορικός, Νίκος Μπακουνάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Αρχισυντάκτης Πολιτισμού στο Βήμα της Κυριακής, Θεόφιλος Τραμπούλης, Επιμελητής, Μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Unfollow και η Μαρία Παπαδημητρίου.
Στη συνέχεια, μεταξύ 19:30 και 23:00, στο πλαίσιο του workshop η Μαρία Παπαδημητρίου μαζί με τη δημιουργική ομάδα της ΦGG, θα δημιουργήσουν μια συλλογή ρούχων και αξεσουάρ στο ύφος του οίκου Φirma Gypsy Globales με τη συμμετοχή του κοινού. Για να συμμετάσχετε αρκεί να φέρετε τα δικά σας παλιά ρούχα ή αξεσουάρ ώστε η δημιουργική ομάδα των FGG να κατευθύνει τη στυλιστική σας δημιουργικότητα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου