Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Παραμονή των Χριστουγέννων περίπατος στην Αθήνα και τα έθιμά της από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένας περίπατος στην Αθήνα µιας άλλης εποχής …ένα διαχρονικό ταξίδι στα έθιµα που σχετίζονται µε το ∆ωδεκαήµεροχριστουγεννιάτικες ιστορίες και τραγούδια από όλο τον κόσµο 
Την Πέµπτη 24 εκεµβρίου 2015 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί µικρούς και µεγάλους σε έναν γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του από τις 11 π.µ. έως την 1 µ.µ
Από τις 11.00 έως τις 12.00 π.µ. αρχαιολόγοι του µουσείου σάς ξεναγούν στη νέα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάµεσα σε υπέροχα ερείπια…Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος –19ος αιώνας»
Στις 12 π.µ. το ταξίδι στον χρόνο συνεχίζεται στην αίθουσα του Βωµού. Έθιµα που σχετίζονται µε την περίοδο των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου από την Ελλάδα της εποχής των περιηγητών παντρεύονται µε ανάλογα έθιµα και δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων, ενώ µια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Παπαδιαµάντη µας µεταφέρει κάτι από τη µαγεία των γιορτινών αυτών ηµερών. Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και συνοδεύει µε ήχους, κάλαντα και τραγούδια ο Γιάννης Ψειµάδας.
  Στις 12.30 µ.µ. η χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερµηνεύσει έργα των Arlen, Caccini, Coulais, Curter & Hudson, Gjeilo, Jenkins, Pierpoint, Purcel, Rutter, καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλείνοντας µελωδικά το εορταστικό πρόγραµµα. Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η προµήθεια του εισιτηρίου εισόδου. 
Οι δηλώσεις συµµετοχής για την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση ξεκινούν µισή ώρα πριν την έναρξη της δράσης στο Γραφείο πληροφοριών της εισόδου.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 
Πληροφορίες: www.namuseum.gr. Τηλ. 2132144891 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου