Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Sweeney Todd- αστέρια στο σκοτεινό θέαμα

Βράδυ Ιουλίου στο κατάμεστο Ηρώδειο, ενα γλυκό τιτίβισμα από την πολυκοσμία, ενώ ο νεαρόκοσμος, που πρώτη φορά είδα τόσο πολύ σε εκδήλωση στο συγκεκριμένο μνημείο, προσμένει να αρχίσει το σκοτεινό θέαμα... Τα φώτα σβήνουν για να αναψουν οι προβολείς και μας μεταφέρουν στο βικτωριανό Λονδίνο... Το πιο τρυφερό μελωδικό χάδι φθάνει στα αυτιά μας στις κερκίδες. 
Η άψογη εκτέλεση του μιούζικαλ Sweeney Todd- Ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ Στρητ ,που ξεπερνά την αποστειρωμένη  ακρίβεια, της Καμεράτας- Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό την παγκέτα του Γιώργου Πέτρου αλλά και την σκηνοθετική του ματιά του ίδιου, θα μου χαρίσει μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά.

της Μαρίας Αλιμπέρτη

Παρά το αποτρόπαιο περιεχόμενο του έργου -την ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου που επιθυμεί να εκδικηθεί για την στέρηση της γυναίκας και της κόρης του, κείμενο του σπουδαιότερου λιμπρετίστα του  Broadway, ο Stephen Sondheim και κείμενο του Hugh Wheeler (Χιου Γουήλερ) - απόλαυσα το ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα. 

Η άρτια τεχνική υποστήριξη από πλευράς σκηνικών -υπέροχο τέχνασμα των κιβωτίων του Πάρι Μέξη, ενδυματολογικών επιλογών, φωτισμών κ.ά. με έκαναν να ξεχάσω το splat στοιχείο του έργου και μάλιστα να συμπονέσω τον ήρωα που ερμήνευσε με  το ρωμαλέο ταλέντο του  ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανού καθώς και με το εκπληκτικό της ηχόχρωμα  και την σαρωτική της σκηνική παρουσία η Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της κυρίας Λαβέτ, παρά τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν με το μικρόωνό της.  Ισχυρές δόσεις μαύριου χιούμορ έδωσαν άλλες πινελιές στην εξέλιξη του έργου, γεγονός στο οποίο συνέβαλε δραστικά με την χαριτωμένη απόδοση του κωμικού ρόλου του Τομπία, ο Άρης Πλασκασοβίτης, ανταλακλώντας  τις δυο πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης την θετική-φωτεινή πλευρά απέναντι στη σκοτεινή.


Τις πιο ευαίσθητες χορδές άγγιξε η Μυρσίνη
Μαργαρίτη ερμηνεύοντας  με συγκηνιτική έγνοια την αθώα Τζοάννα, την ερωτευμένη κόρη του ήρωα. Μετά την πρωταγωνίστρια,την παράσταση έκλεψε η Άννα Κουτσαφτίκη στο δραματικό ρόλο της ζητιάνας με τη μοναδική της ερμηνευτική επίδοση. Μπορεί να είχε το ρόλο του κακού, όμως ο εξαίρετος βαρυτονος Χριστόφορος Σταμπόγλης  κατάφερε να υποδύεται με μαεστρία τα διαστρεμένα πάθη του δικαστή Turpin.



Στο άψογο αισθητικά αποτέλεσμα  συνέβαλε ο πολυπληθής θίασος :  Χριστόφορος Σταμπόγλης , Γιάννης Καλύβας, Γιάννης Χριστόπουλος, Χρήστος Κεχρής, Λητώ Μεσσήνη, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μαρία Μουρκούση, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Αθηνά Καστρινάκη, Βαγγέλης Αγγελάκης, Σταύρος Ζουλιάτης, Χρήστος Χριστοδούλου, Γιάννης Μανιατόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Νικόλας Μπογιατζής, Σωτήρης Τριάντης, Αντώνης Δήμου, Άγγελος Χονδρογιάννης.

Μοναδικά μειονεκτήματα αποτελούν η μεγάλη διάρκεια του έργου και τα μη αναπαυτικά καθίσματα!
Πηγή φωτογραφιών :https://www.facebook.com/pg/sweeneytoddathensfestival/photos/?ref=page_internal
και
https://www.facebook.com/athepfestival/posts/10154806872995770

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου