Τρώες αιχμάλωτοι του Αγαμέμνονα φαίνεται πως εγκαταστάθηκαν μετά την πτώση της Τροίας στη Τενέα... Κάποιοι άλλοι Τρώες, φυγάδες,μετά την πτώση της πόλης, ίδρυσαν την Ρώμη σύμφωνα με την ελληνική και ρωμαΪκή μυθολογία
Η Τενέα, η Τροία της Ελλάδας προσελκύει το διεθνές αρχαιολογικό ενδιαφέρον το τελευταίο χρόνο, χάρη στις ανασκαφές Δρ. Έλενας Κόρκα και της ομάδας της.
Με αφορμή το έτος της Τροίας, καθώς και τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές της αρχαίας Τενέας, διοργανώνεται για πρώτη φορά επιστημονική συνάντηση επί των θεμάτων αυτών.
Το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο με τίτλο «ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΑ-ΡΩΜΗ» θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στη Κόρινθο.
Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Διευθύντρια της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας της Αρχαίας Τενέας, Δρ. Έλενα Κόρκα και το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Φίλοι Αρχαίας Τενέας».
Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Διευθύντρια της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας της Αρχαίας Τενέας, Δρ. Έλενα Κόρκα και το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Φίλοι Αρχαίας Τενέας».
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Ελληνικού ICOMOS.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τη σύνδεση των τριών πόλεων, σε έλληνες και ξένους μελετητές των τομέων της Αρχαιολογίας, της Αρχιτεκτονικής, της Αρχαιομετρίας, καθώς και σε εμπειρογνώμονες της Πολιτιστικής Επικοινωνίας και των Πολιτιστικών Διαδρομών, της Διαχείρισης Μνημείων, των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων, όπως επίσης και ειδικών στην Ιστορία, στη Μυθολογία, στην Γλωσσολογία και στην Τοπογραφία.
Στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διακεκριμένων επιστημόνων που θα συμμετέχουν, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν σε εμπλουτισμό της σχετικής βιβλιογραφίας, σε συνέργειες και στην ανάπτυξη νέων πολιτιστικών διαδρομών.
Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίσουν στις 9:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης».
Δαμασκηνού 57, Κόρινθος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου