Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Αφής- Ανακάλυψε την Ιστορία και την Τέχνη αγγίζοντάς την!

 




Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, το Μουσείο Αφής και ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος πραγματοποιούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 από τις 10.00 έως τις 17:00, δωρεάν ξεναγήσεις.

Οι ξεναγήσεις με βάση διαφορετικά εκθέματα αναδεικνύουν πτυχές της ιστορίας της αρχαίας Αθήνας καθώς και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του αρχαίου κόσμου. Οι θεματικές ενότητες χωρίζονται ως εξής:

 

1. Η Ακρόπολη και τα Παναθήναια, η μεγαλύτερη γιορτή της αρχαίας Αθήνας.
2. Ένας μικρός περίπατος στο θέατρο του Διονύσου.
3. Δύο νέοι και ένας ποιητής συνομιλούν.

4. Η εξέλιξη της γλυπτικής στην αρχαιότητα.
5. Αρχαία αγγεία και συμπόσιο.


 

Τα εκθέματα του Μουσείου Αφής, αγάλματα, αγγεία, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε Μουσεία της χώρας μας. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν και να ψηλαφήσουν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, του Ερμή του Πραξιτέλη, του Ποσειδώνα, του Ηνίοχου των Δελφών, του Κούρου της Βολαμάνδρας, μακέτα του λόφου της Ακρόπολης κατά τον 5ο π.χ. αιώνα και άλλα. Ακόμη στο Βυζαντινό Τμήμα μπορούν να νιώσουν την αίσθηση από εκθέματα όπως ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο, ξυλόγλυπτο επιτάφιο, ξυλόγλυπτες εικόνες, μακέτα βυζαντινού ναού και διάφορα ιερατικά αντικείμενα

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο του φορέα 210 9415222.

Στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό, τηρούνται αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι κανόνες υγιεινής. Η χρήση μάσκας στους χώρους του Μουσείου είναι υποχρεωτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου