Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Η Αγέλαστος Πέτρα επιστρέφει στην Ελευσίνα- Προβολή στο Athens Open Air Film Festival

 



Την ξεχωριστή ταινία ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ, του Φίλιππου Κουτσαφτή (2000) για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας παρουσιάζουν το Athens Open Air Film Festival και η Ελευσίνα  2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η προβολή  της πολυβραβευμένης ταινίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 21:00. Με τη εν λόγω ταινία ο Φίλιππος Κουτσαφτής κατοχυρώθηκε ως μια σημαντική και επιδραστική φιγούρα στον χώρο του ελληνικού σινεμά τεκμηρίωσης.




Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Athens Open Air Film Festival στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από την πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν δύο συνεχόμενες προβολές (η μία μετά την άλλη), η πρώτη για το κοινό και η δεύτερη, παρουσία του περφόρμερ Τάσου Βασιλείου, θα αποτελέσει ειδική εγκατάσταση η οποία θα καθιστά την προβολή της ταινίας αντικείμενο πολλαπλής θέασης στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Διάρκεια: 85’

Ο Τάσος Βασιλείου είναι ηθοποιός (Θέατρο Τέχνης), θεατρικός σκηνοθέτης, μουσικός, τηλεοπτικός και κινηματογραφικός παραγωγός και έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής και κινηματογραφικής σκηνής (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Τσιώλης, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Νίκος Περράκης, Περικλής Χούρσογλου κ.ά.).



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή 10λεπτο απόσπασμα (work in progress) από τη νέα ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή «Οι Ελευσίνιοι», σε παραγωγή της «ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2023 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ». 

Προκράτηση Δελτίων Εισόδου εδώ: https://forms.gle/ykdYq9eGzYNVRrVB7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου