Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Δυνατές Φωνές: Η σημασία του να λέμε όχι ...στην κακοποίηση





Το καυτό ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών αναδεικνύει η παράσταση «Δυνατές Φωνές» που «ανεβαίνει» στο Θέατρο Αργώ. Τι πιο υπέροχο από το τη Τέχνη να αναδεικνύει την κοινωνική πραγματικότητα και να μιλά στις καρδιές μας. Όταν η Τέχνη συνδυάζεται με τη συζήτηση με μια ειδικό- ψυχολόγο, η εμπειρία του θεάτρου απογειώνεται.

Τρεις αυτοτελείς ιστορίες, τρία μονόπρακτα αναδεικνύουν τις πτυχές της γυναικείας ψυχοσύνθεσης αλλά και περιπτώσεις του δικού τους «βασανισμού». Η γυναικεία  αλήθεια μπορεί στο θεατρικό σανίδι να εκστομίσει όσα  διαχρονικά η κοινωνία καλεί  την γυναίκα μέσα από τους ρόλους της μητέρας, συζύγου, ερωμένης να υπομένει.
 Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, φιλοξενούμε τον βίντεο της παρέμβασης-διαλόγου με τους θεατές  της Μεταδιδακτορικής ερευνήτριας, διδάσκουσας στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και συνεργάτιδα του κέντρου Συνώθηση , η οποία μίλησε για τη γυναικεία κακοποίηση, Μαρίας Κλάδη Κοκκίνου. Η ψυχολόγος απάντησε σε όλα αυτά τα «αν» που μας προβληματίζουν, σε ερωτήματα όπως : Τι είναι κακοποίηση; Έχει να κάνει μόνο με τη σωματική βία; Πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις πιο  αχνές- ύπουλες  πτυχές της;  Και τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα θύματα κακοποίησης; Το κυριότερο όμως, όπως εξήγησε είναι η σημασία του να λέμε «ΟΧΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου