Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

H έκθεση Keeping Time στο περίπτερο των Δελφών

 


Ηλιοβασιλέματα από άμμο «εγκλωβισμένα» σε μπουκάλια μαρμελάδας, γραμμές,  αίσθηση της άκρης, δόνηση, περιβαλλοντικά μηνύματα...Οι καλλιτέχνες εκφράζουν τις ανησυχίες τους μέσα από διαφορετικά εκφραστικά μέσα στην έκθεση Keeping Time! Η Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) και η Fidelity Art Collection εγκαινιάζουν στις 23 Ιουνίου τη νέα τους ομαδική έκθεση στους Δελφούς, με έργα από τις αντίστοιχες συλλογές τους. Οι επιμελήτριες Patricia Dellorfano, Lexi Lee Sullivan (Fidelity Art Collection) και Κίκα Κυριακάκου (PCAI) σημειώνουν: "Η έκθεση Keeping Time, με έργα των Carly Glovinski, Lynne Harlow και Charly Nijensohn, λειτουργεί ως ένας προβληματισμός για τον χρόνο και την υλικότητα ενσωματώνοντας τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και των δύο συλλογών".


Το έργο της Carly Glovinski διερευνά την επινοητική στάση που σχετίζεται με την οικιακή χειροτεχνία και τον σεβασμό για τη φύση και την ύπαιθρο, ενώ τα στοιχεία του χρόνου και του τόπου είναι ενσωματωμένα στο έργο της. Για το Keeping Time θα εκθέσει το πιο πρόσφατο έργο της, το Canning the Sunset που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 


Η Lynne Harlow, γνωστή για τις κομψές και μελετημένες εξερευνήσεις του φωτός και του χώρου, δημιουργεί το έργο Lodestars- φαινομενικά μαγικά αντικείμενα που συγχωνεύουν το φυσικό και το ανθρωπογενές. Το έργο Beyond the End του Charly Nijensohn πραγματεύεται την έννοια της αντιπαράθεσης μεταξύ της ανθρωπότητας και των φυσικών δυνάμεων του σύμπαντος που την περιβάλλει.



Το Keeping Time φιλοξενείται στο περίπτερο των Δελφών, το πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό μνημείο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους κορυφαίους Έλληνες αρχιτέκτονες Δημήτρη και Πέτρο Πικιώνη τη δεκαετία του 1960. Ο νέος δυναμικός χώρος του PCAI και της Polygreen με την ονομασία "π" (Πι, Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού) σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση χρησιμοποιώντας ως κύριο όχημα τη σύγχρονη τέχνη. Περισσότερα




Bridging the Gap επιλεγμένος καλλιτέχνης

Το PCAI είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Εύα Γιαννακοπούλου είναι η επιλεγμένη καλλιτέχνης για το Tandem 5-Bridging the Gap. Μέσα από ένα εντατικό τετραήμερο πρόγραμμα εργαστηρίων που επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των πέντε επικρατέστερων καλλιτεχνών της ανοιχτής πρόσκλησης Bridging the Gap, οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη σύγχρονη ελληνική σκηνή των παραστατικών τεχνών και να ανταλλάξουν απόψεις για τους πέντε φιναλίστ καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο του προγράμματος Stronger Peripheries: A Southern Coalition project, η Εύα Γιαννακοπούλου θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια νέα παραγωγή σε συνεργασία με το PCAI (Ελλάδα), το ARTEMREDE/ Torres Vedras (Πορτογαλία) και το L'arboreto - Teatro Dimora (Ιταλία). Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το αποτέλεσμα των ερευνητικών και δημιουργικών προγραμμάτων παραμονής στον Πειραιά, το Torres Vedras και το Mondaino.


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Harlow, Charly Nijensohn


Εγκαίνια 23 Ιουνίου στις 8 μ.μ.


Τόπος διεξαγωγής: "π" (Pi, Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού) στους Δελφούς, Ελλάδα


Διάρκεια: 15 ημέρες: 23 Ιουνίου - 30 Οκτωβρίου 2022

Ημέρες και ώρες επίσκεψης: Δελφίνια Τετάρτη-Κυριακή, 9πμ-12μμ & 5μμ-8μμ

Ελεύθερη είσοδος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου