Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Σημαντικό βήμα για την ισότιμη πρόσβαση στις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

 




Μια σημαντική κίνηση κάνει το Φεστιβάλ Επιδαύρου για να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στη Τέχνη. Στο πως θα μπορούν να βοηθήσουν άτομα με οπτική αναπηρία εκπαιδεύεται μετά το προσωπικό του Φεστιβάλ στην Αθήνα, το έμψυχο δυναμικό που βρίσκεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Το προσωπικό στην υποδοχή και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Επιδαύρου έλαβε μέρος με αυξημένο ενδιαφέρον και μεγάλη χαρά, όπως ανακοίνωσε το φεστιβάλ στη βιωματική εκπαίδευση για την προσβασιμότητα αλλά και την προσέγγιση των ατόμων με οπτική αναπηρία στους χώρους πολιτισμού και τα θέατρα.

Η πρωτοπόρα δράση έχει σχεδιαστεί ειδικά από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας με το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., με στόχο να μπορούν να κινηθούν  όλα τα άτομα με οπτική αναπηρία σε κάθε χώρο της διοργάνωσης,  να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη εξυπηρέτηση τους χωρίς προβλήματα και, κυρίως, η ισότιμη αντιμετώπισή τους από συνανθρώπους μας προετοιμασμένους να τους υποδεχτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου