Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

…that creeps from the earth...για ένα βιώσιμο κόσμο

 


Την ομαδική έκθεση που συνδυάζει σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές με αρχειακό υλικόκαι φέρνει στο προσκήνιο κινήματα και κοινότητες που εμπνέουν ελπίδα στους τομείς της ενέργειας, της εξόρυξης και της πολιτικής παρουσιάζεται στον χώρο tavros από τις 2 Φεβρουαρίου. Τα έργα της έκθεσης αντικατοπτρίζουν το σθένος και την ενότητα όσων αντιτάχθηκαν και συνεχίζουν να αμφισβητούν τις συμβατικές πρακτικές παραγωγής και χρήσης ενέργειας, διαμορφώντας από κοινού ένα μέλλον για έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των Inas Halabi, Susanne Kriemann, Sandra Lahire και Sharon Stewart, καθώς και μια εγκατάσταση που η Βαλίνια Σβορώνου δημιούργησε ειδικά για την έκθεση.


Η επιμελήτρια της έκθεσης, Κυβέλη Μαυροκορδοπούλου εξηγεί ότι “Οι ιστορίες της πυρηνικής εποχής χρειάζεται να μελετώνται και μέσω λιγότερο γραμμικών χρονικών προσεγγίσεων, όπως η ροή, η μακροβιότητα, η αλληλουχία, η επανάληψη, η «ανοιχτότητα». Μία τέτοια προσέγγιση δεν παρεκκλίνει απλά από κανονιστικές αφηγήσεις της πυρηνικής ιστορίας αλλά αποκαλύπτει μία μακροχρόνια ιστορία της πυρηνικής βίας όπως αυτή εξερευνάται στην έκθεση … that creeps from the earth.”


 



Καλλιτέχνιδες: Βαλίνια Σβορώνου, Inas Halabi, Susanne Kriemann, Sandra Lahire, Sharon Stewart. Η έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από το International Institute of Social History (Άμστερνταμ).


Έως 13 Απριλίου

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη–Παρασκευή 16:00-20:00, Σάββατο 12:00-17:00

Ξενάγηση με διερμηνεία στην ΕΝΓ: Σάββατο 9 Μαρτίου 16:00-17:00

Διερμηνεία: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου

Τοποθεσία: tavros, Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), 17778, Ταύρος, Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου