Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

"Στο Χείλος" της Κλωντίν Γκαλεά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου με τίτλο: "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque".

Με αφορμή μια από τις αποτρόπαιες φωτογραφίες από τις φυλακές του Άμπου Γκράιμπ που δημοσίευσε η Washington Post, το 2004, το  "Στο Χείλος" της Κλωντίν Γκαλεά στις Τρίτη 13 & Τετάρτη 14 Μαΐου . Πρόκειται για το έργο που έλαβε το Μεγάλο Βραβείο Θεατρικής Λογοτεχνίας 2011, Γαλλία καθώς η συγγραφίας εκθέτει σύνθετη και σκληρά ειλικρινή θέση απέναντι στη θηριωδία του πολέμου, την πολιτική, τον έρωτα, τη μνήμη και την εικόνα αναζητώντας κάποια πιθανότητα εξιλέωσης. 
Με καταγωγή από τη Μάλτα η Κλωντίν Γκαλεά μεγάλωσε στη Μασσαλία και ζει στο Παρίσι. Σπούδασε φιλολογία και δούλεψε ως ηθοποιός και στην Ελλάδα είναι γνωστή από παραστάσεις έργων της ("Έρχομαι από μακριά", 2009 "Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα" 2013) και τη συμμετοχή της σε Ανοικτή Συζήτηση με τίτλο "Απέναντι στο διαφορετικό". Γράφει θεατρικά έργα, μυθιστορήματα, διηγήματα για ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Στο Φεστιβάλ πρωτοπαρουσιάζεται το βραβευμένο με το Μεγάλο Βραβείο Θεατρικής Λογοτεχνίας της Γαλλία, το 2011, έργο της "Στο Χείλος".


Ώρα έναρξης στις 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου